joi, 22 aprilie 2010

Paradigme

Incerc sa dansez
Cu degetele pe un pian,
Pianul meu imaginar.
Mai cer si o chitara
Cu coardele rupte
Si vreau sa o invat
Sunetul tacerii.

Imi las o idee
Sa miste nisipul
Si marea din loc,
Tu soare hazliu
Priveste apusul
Si spune-mi ce simti...
Tu floare albastra
Pastreaza-mi si mie
Un strop de roua
Pentru o lume noua.

5 comentarii:

  1. Buna Iuly . Am citit postul tau in care ai inclus comentul meu . Vreau sa-ti spun ca ma bucur ca nu mai suferi . Din tot ceea ce am citit am sa te fac putin minciunica si uite de ce : In postul tau spui ca nu mai suferi din dragoste , dar din tot ceea scris pana la acest post , reiese ( sau asa inteleg eu , si cred ca ma pricep la cuvinte ) ca tu inca te mai gandesti ca probabil tu ai gresit cu ceva . Asta inseamna suferinta dupa mine . Sa iti mai spun un lucru . Probabil ca fosta persoana iubita iti reproseaza multe din fosta relatie , facandu-te printre randuri , direct vinovata pentru tot ceea ce se intampla ( o dovada clara de lipsa de iubire , doar existenta de ambitie ) . Sa ma explic . Se intampla uneori in viata ca doua persoane care se indragostesc si se iubesc la nebunie sa ajunga la un moment de cotitura din cauza unor factori externi ( sa le zicem parinti de exemplu ) . Ca sa nu supere parinti fiind dependent de ei , el probabil va rupe relatia sau va cere un moment de respiro . Daca aceea persoana va face acest pas , tie ti se va rupe inima si normal . Dar iubindu-te nu iti va reprosa niciodata ca TU esti cea neintelegatoare ca din cauza TA sa ajuns aici . Ca din cauza TA sa certat cu x si y . Ca din cauza TA el a trebuit sa renunte la x si y . DACA CINEVA TE IUBESTE CU ADEVARAT DAR CU TOATA INIMA SI VIATA LUI , NU ITI REPROSEAZA NIMIC .
    Si cel mai important sfat pe care pot sa til dau este urmatorul . Cand cineva iti spune ca te iubeste , dar nu vrea nimic in schimb TE MINTE , NU TE IUBESTE , pentru ca tot ceea ce are nevoie vine din alta parte , iar tu pentru el ramai o experienta de 1 sau 2 sau 3 ani . Cine te iubeste cu adevarat si te doreste , trup suflet , care iti apreciaza buzele tuguiate dimineata cand te trezesti , care zambeste cand tu oftezi noapte in somn , EL VA CERE CEVA IN SCHIMB PENTRU IUBIREA LUI .Va cere iubire , respect , alinturi , jocuri , sarutari , mangaieri , SI TI LE VA SPUNE VERBAL CA SA LE INTELEGI , NU SA ITI DAI TU SEAMA .
    Si legat de ceva ce am scris mai sus ( adica a renunta la ceva anume pentru tine ) . Da cand iubesti si vrei sa-ti petreci viata cu cineva , renunti la multe , prieteni , parinti , vise , planuri sau visele tale si planurile tale le contopesti cu ale lui si veti fauri scari catre imparatia lui Osiris ( nu doar simple vise si planuri ) . Cand faci toate astea adica renunti nu trebuie sa desenezi o harta celuillat ca vada la cate ai renuntat ca sa fi cu el . RENUNTAND ARATI CAT DE GOALA A FOST VIATA TA SI CAT DE MULT AI AVUT NEVOIE DE O IUBIRE CA AL EI SAU LUI .

    Te pup , cu mult drag
    Mai mult decat vei sti vreodata
    Prietenul tau misterios
    Ne revedem la urmatorul post al tau !

    PS sa-mi scuzi eventualele greseli de scriere

    RăspundețiȘtergere
  2. wooowww...
    Nu te contrazic in cele scrise de tine, dar nici nu pot sa iti dau dreptate in totalitate.
    Eu sunt de parere ca o viata in doi nu inseamna sa te izolezi de lume. Nu inseamna sa nu mai comunici cu anumite persoane doar pentru nu ii place lui/ ei.
    Sunt perfect de acord ca renunti la anumite lucruri, este inevitabil, automat timpul petrecut cu prietenii sau familia se reduce, pentru ca vrei sa fi cu acel cineva, dar asta nu inseamna sa renunti definitiv la interactiunea cu societatea, cu oamenii pe care i-ai cunoscut pana atunci.
    Indiferent cat de mare este iubirea ta pentru celalalt si indiferent cat de mult timp iti doresti sa petreci alaturi de el/ea, exista nevoia de spatiu si asta din ambele directii.
    Eu trebuie sa am spatiul meu ca sa pot respira si ca sa pot sa fiu eu. Daca celalalt ma intreaba la fiecare pas ce fac, de ce fac, unde sunt, cu cine sunt, de ce...si asa mai departe, la un moment dat o sa imi bag picioarele.
    Nu stiu daca intelegi ce vreau sa spun... :)
    Adica pe mine nu ma deranjeaza daca prietenul meu iasa in oras cu alti prieteni de ai lui. Este absolut normal, are dreptul la o viata sociala. Nu il voi suna din 5 in 5 minute sa vad ce face, cat mai sta...sau mai stiu eu ce anume. Asta este lipsa totala de incredere si atunci nu mai are sens sa mergi mai departe cu relatia, se pierde timp si energie din ambele parti.
    Da, este adevarat ca renunti la visele si planurile tale dar nu pentru visele si planurile lui/ei, ci pentru visele si planurile voastre, si crede-ma ca ajungi sa fi obligat sa ii desenezi unei persoane o harta cu toate cele facute pentru el/ea daca nu este capabil sa observe singur.

    Eu sunt de parere ca ce-i al meu e pus deoparte.

    RăspundețiȘtergere
  3. Scumpo auuuuuuuuuu. Nu am zis sa te izolezi de lume . Doamne fereste , nu am zis sa te izoleziii . Huo nici vorba . Ideea principala era daca cineva iti reprosaza ca nu mai face , ce facea inainte ( chiar daca le mai face sau nu ) ca relatia sa dus de rapa din cauza ta inseamna ca nu te iubeste . Nici eu nu sunt de acord cu persecutia din 5 in 5 minute . Legat de vise . Nu am zis ca trebuie sa renunti la visele tale pentru ale lui , ci sa le transformati in ale voastre . Se pare ca nu m-am exprmat destul de bine . Si ai inteles umpic gresit . Am sa am grija data viitoare .
    Ce prompta ai fost cu raspusnul . Wow
    Pupici , prietenul misterios

    RăspundețiȘtergere
  4. Probabil ca m-am grabit sa inteleg... :D imi sta in fire...

    Sunt din ce in ce mai curioasa cine esti...am incercat sa fac tot felul de conexiuni...dar cred ca imi scapa ceva...

    RăspundețiȘtergere
  5. :))) Stiu foarte bine ca iti sta in fire sa te grabesti . Offfff cat de bine stiu asta . De stiu de atata timp si atat de bine ....ca nu ma surprinde . Oricum orice ar zice lumea ...pentru mine ramai o dulce .....nu incerca sa faci conexiuni draga mea pentru ca nu ai cum sa-ti dau seama . Chiar daca ne cunoastem de foarte mult timp , trateaza-ma ca pe un prieten nou....si intr-un final iti promit ca am sa-ti spun cine sunt . Si cand ai sa afli ai sa ma faci un mic nesuferit ( asa am fost intotdeauna ) .
    Te pupa , Prietenul Misterios

    RăspundețiȘtergere